Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Προφιτερόλ με Σάλτσα Σοκολάτας


Προφιτερόλ με Σάλτσα Σοκολάτας

Μερίδες:  4 – 6
ΥΛΙΚΑ:
■ 3 φλ. παγωτό βανίλια
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
275 γρ. σοκολάτα γάλακτος
■ 8 κουτ. ζεστό νερό
ΣΟΥΔΑΚΙΑ
110 γρ. αλεύρι
■ ¼ κουτ. γλ. αλάτι
■ Λίγο μοσχοκάρυδο
■ 175 ml νερό
■ 6 κουτ. βούτυρο σε κομμάτια
■ 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνε­τε 1 φύλλο χαρτί ψησίματος. Ετοιμάζετε τα σουδάκια: Κοσκινίζετε το αλεύρι, το αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Σ ε μέτρια κα­τσαρόλα βάζετε το νερό και το βούτυρο και τα αφήνετε να βρά­σουν. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα στερεά υλικά όλα μαζί. Χτυπάτε με σπάτουλα για 1 λεπτό, ώσπου το μίγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε για 2 λεπτά χτυπώντας συνέχεια. Βγάζετε από τη φωτιά.
Χτυπάτε ένα αυγό σε μικρό μπολ και το αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε τα υπόλοιπα αυγά ένα-ένα στο μίγμα με το αλεύρι, χτυπώντας καλά. Προσθέτετε κουταλάκι – κουταλάκι το χτυπημένο αυγό, ώσπου η ζύμη να γίνει απαλή και γυαλιστερή. Με κουτάλι ρίχνετε τη ζύμη στο χαρτί ψησίματος σε 12 όμοια μπαλάκια.
Ψήνετε για 25 – 30 λεπτά, να φουσκώσει η ζύμη και να πάρει χρώμα. Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε τα σουδάκια να κρυώσουν με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τη σοκολάτα με το νερό σε μπολ και αφήνετε να λιώσουν σε μπεν – μαρί, ανα­κατεύοντας τα μερικές φορές. Διατηρείτε το μίγμα ζεστό ώσπου να το σερβίρετε ή το ξαναζεσταίνετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κόβετε τα σουδάκια στη μέση και τα γεμίζετε με ένα μπαλάκι παγωτό.
Τα μεταφέρετε σε πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας και τα σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου