Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ΡΙΓΑΝΑΤΟΣ



Γαύρος πλακί ριγανάτος



Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο
  • ½ φλυτζάνι χυμό λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • ρίγανη
  • φρέσκια ντομάτα


Οδηγίες παρασκευής
Πλένουμε το γαύρο και του κόβουμε το κεφάλι. Τον αλατοπιπερίζουμε, βάζουμε τη ρίγανη, τον περιχύνουμε με το λεμόνι, ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό και τον ρίχνουμε από πάνω. Στο τέλος τον σκεπάζουμε με τη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και ρίχνουμε το λάδι. Θέλει περίπου μισή ώρα ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου