Κανταΐφι με παγωτό
Υλικά
· 1/4 κιλό κανταϊφι
· 1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
· 1 κιλό παγωτό βανίλια ή 2
κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής
· 300γρ. σαντιγύ
για το σιρόπι
για το σιρόπι
· 1 1/2 κούπας ζάχαρη
· 1 κούπα νερό
· 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
Ατομα: 8-10 μερίδεςΧρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
Εκτέλεση
Βουτυρώστε
ένα ταψάκι με διάμετρο 25εκ. Ξάνετε καλά το κανταϊφι και στρώστε το μέσα στο ταψί.
Ρίχνοντας το λιωμένο βούτυρο κουταλιά-κουταλιά περιχύστε καλά όλο το κανταϊφι.Ψήστε το στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και περιχύστε το κανταϊφι, μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
Αφήστε το να κρυώσει. Απλώστε επάνω στο κανταϊφι το παγωτό. Γαρνίρετε την επιφάνεια με σαντιγύ και πασπαλίστε με φυστίκι Αίγινας. Φυλάξτε το κανταϊφι στην κατάψυξη. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το μερικά λεπτά έξω από την κατάψυξη να μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου